Driant Zeneli: Artisti multidimensional

Mes lëmit të artit figurativ, e së fundmi botës së kinemasë me…

Një simfoni kulturore në Shqipëri nga Jusuf Beshiri

Edicioni i dytë i muzikës së vjetër baroke, erdhi me një tjetër…

Ekzistenca njerëzore e Alkan Nallbanit

Një emër i njohur i artit pamor në Evropë dhe SHBA, së…

Historia e “Virgjëreshës së betuar”

Një produksion kinematografik që e çoi Shqipërinë në “Berlinale” në sfidë për…

Oriana Kurteshi: Një artiste e vërtetë

Me vetëm 500 dollar në xhep dhe një valixhe në dorë të…

Misteret e Arben Golemit

Piktura abstrakte me konture të theksuara, përthyerje e shkrirje të ekzagjeruara trupash…

Gazmend Leka: Ju rrëfej 34 mëkatet e mia

Mes miqsh në një lokal të vogël përbri Galerisë Kombëtare, Gazmend Leka…

Genti Korini: Një qasje religjioze në art

Ai i takon gjeneratës së re të piktorëve, atyre që respektojnë traditën,…

Edmond Gjikopulli: “Muzeu i idhujve”

E shkuara dhe e tashmja janë bashkë në shoqërinë shqiptare. Shohim kudo…

Monotipi i Anita Kavajës

Perspektiva e artistes shqiptare që ndan jetën mes Londrës dhe Tiranës, vjen…