Në garë për arkitekturën

Ego njerëzore për të qenë të parët në çdo gjë që realizojmë…

Dekostruktivisti Peter Eisenman

Peter Eisenman është një arkitekt amerikan, i konsideruar si një nga pjestarët…

Winy Maas: Kalorësi i arkitekturës moderne

Winy Maas është një ndër hulumtuesit më të mëdhenj të arkitekturës bashkëkohore,…

Arata Isozaki: Arkitekti post modernist

I njohur për “lojën” me format, ngjyrat e gjeometrinë, arkitekti japonez është…

Alvaro Siza Vieira Minimalisti modernist

Projektet e tij janë në unison të përjetshëm me dy elementë: hapësirën…

Të jetosh në vilat “Rolling Hills”

Një kompleks elitar me 120 vila elegante, i pari i këtij lloji…

Antoine Predock: “Arkitektura, besimi im”

Cilësohet si arkitekti tre dimensional, me forma të ndërtuara në hapësira të…

Dominique Perrault – Gjeometri & Peizazh

Kryevepra arkitekturore në unison të përjetshëm mes dy elementëve: dritës dhe hapësirës….

“Ambasador 3”, rezidenca moderne e banimit

Një kompleks në zemër të kryeqytetit, shumë pranë zonës më të gjelbëruar…

Zaha Hadid: Zonja e arkitekturës moderne

Dizajnet plot influencë dhe avangardë të Zaha Hadid janë sot një realitet…