Pallati Fontainebleau ose “Château de Fontainebleau” është i shtrirë 55 kilometra në juglindje të qendrës së Parisit, dhe është një nga pallatet mbretërore më të mëdhenj franceze. Kështjella mesjetare dhe më vonë château ishte rezidenca e mbretërve të Francës nga Louisi VII deri tek Napoleonit III. Napoleoni I e la fronin e tij para se të dëbohej në Elba. Sot, pallati është një muze kombëtar dhe Objekt i Trashëgimi Kulturore Botërore, kjo kështjellë unike ruhet nga UNESCO. Datimi më i hershëm që mendohet të ketë vendosur edhe themelet e kësaj ndërtese historike është i viti 1137. Në vitet në vijim kjo ndërtesë do të kthehej në shtëpinë e pushimit të preferuar për Mbretërit e Francës, sepse kishte një pozicion shumë të favorshëm, është shumë pranë me parisin dhe është po ashtu i rrethuar nga një gjelbërim i dendur duke u bërë një vend gjueti shumë tërheqës.

Për më shumë shfletoni Elegance.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!