Lugano, oazi i natyrës

Çfarë të vizitoni: I pozicionuar në mënyrë të përsosur në një liqen me Alpet në krah, Lugano është vendi që ofron pak nga gjithçka. Provoni eksperiencën e të ngjiturit me teleferik në Monte San Salvatore ose Monte Bre për të shijuar panoramën me diell të liqenit, lumenjve, maleve dhe ndërtesave të shumta në zonë. Këto dy pika strategjike për turizmin, nuk joshin vetëm alpinistët apo të pasionuarit pas sporteve malore, por edhe turistët e thjeshtë që duan të shijojnë natyrën. Vizitoni kishat e qytetit, katedralet dhe Piazza della Riforma, për një aventurë ekspresive dhe të gjallë. Mund të shijoni bukuritë e liqeneve duke lundruar me varkë, ose mund të ndaloni në një restorant me ushqim të shijshëm, që me gjasë do ju mbetet gjatë në mendje. Lugano, qyteti më i madh në rajonin e festës së Ticinës, nuk është vetëm qendra e tretë më e rëndësishme financiare e Zvicrës. Një qendër bankare dhe biznesi, por edhe një qytet parqesh e lulesh, vilash dhe ndërtesash të shenjta. Me dhunti mesdhetare, Lugano ofron të gjitha avantazhet e një qyteti fantastik. Lugano, i rrethuar nga male të shumta që ofrojnë pikëpamje të shkëlqyera nga çdo kënd. Qendra e qytetit historik pa trafik, ndërtesa të shumta në stilin italian të Lombardisë, muzetë ekskluziv, malet, liqeni dhe një kalendar i mbushur me ngjarje artistike,