Santiago Calatrava Valls është arkitekti spanjoll i njohur për ndërtimet e tij të stilit struktursalist dhe analitik. Ai nuk është thjeshtë një arkitekt, por njihet edhe si skulptor dhe piktor. Në karrierën e tij të gjatë ka punuar projekte të famshme si ura, stadiume, muzeume dhe të ashtuquajturat riasemblime të objekteve të vjetra. Projektet e tij më në zë janë; “Milwaukee Art Museum”, Kulla “Turning Torso” në Malmö, Suedi, “Margaret Hunt Hill Bridge” në Dallas, Texas, dhe projekti më i madh qytetas “City of Arts and Sciences dhe Opera House”, në vendlinjen e tij Valencia. Firma e tij është vendosur edhe në qytete si New York-ut,
Doha dhe Zyrihu.

Për më shumë shfletoni Elegance

Leave A Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!