Charles & Ray Eames – Themeluesi e Dizajnit Modern

Çifti i njohur Eames, janë të famshëm për kontributin e tyre në arkitekturë, dizajn industrial, dhe fotografi. Charles Eames u lind në 1907 në Misuri të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Ai studio në “Akademinë e Inxhinjerisë dhe Arkitekturës” dhe talenti i tij u bë i dukshëm menjëherë. Ndërsa Ray Kaiser Eames ishte me origjinë nga Sakramento e Kalifonisë, e datëlindjes 1912, ajo e kaloi fëmijërinë në këtë qytet shumë interesant të Amerikës, për t’u larguar rreth 17 vite më vonë në Neë York ku studio pikturë në studion e Hans Hofmann dhe më pas në “Cranbrook Academy”, ku u bë asistentja e Charles dhe Eero Saarinen

Për më shumë shfletoni Elegance.

Supports text, HTML tags, JS code and video embed code