Shija perfekte italiane, vjen në restorantin Panevino, i pozicionuar ky në një vendet më strategjike në Tiranë. Stafi i kualifikuar, harmonia e stilit të ambientit, shkrihet mjeshtërisht në shijen e rafinuar të gatimeve të përgatitura nga shefi italian i kuzhinës Marco Pinelli. Menuja e pasur e këtij restoranti, ndryshon varësisht stinëve, ku sigurohen produktet më të freskëta, e kësisoj garantohet maksimalisht shija e ushqimeve. Provoni specialitetet e restorant Panevino në kryeqytet, dhe është e sigurt që do të riktheheni sërish aty!
Çokollatë fondente me krem anglez
Përbërësit:
130 gr çokollatë e zezë
75 gr gjalpë
75 gr sheqer
3 të verdha veze
3 të bardha veze
75 gr miell
2 gr pluhur pjekje
Për kremin anglez:
375 ml qumësht
1 bustin vanilje
75 gr sheqer
4 të verdha veze
125 ml krem i freskët
Përgatitja:
Shkrini çokollatën e zezë në banjëmari, më pas shtoni gjalpin dhe trazojini mirë. Në një tas përzieni të verdhat e vezëve me sheqerin, shtoni çokollatën e shkrirë, miellin, pluhurin e pjekjes dhe trazojeni gjithë sasinë e përftuar mirë. Shtoni sërish gjalpin, pluhurin e pjekjes dhe futeni në furrë të para ngrohur në 185 gradë celsius. Për salcën, bashkoni në një tas vezët, sheqerin, vaniljen, qumështin(të marrë nga soba duke vluar). Gatuajeni këtë masë në banjëmari për 20 minuta në 82 gradë celsius, dhe lëreni më pas të ftohet. Kur ta servirni në tryezë, vendosni në pjatë për dekor sheqer të karamelizuar, dhe manaferra të kuqe.