Driant Zeneli, artisti multidimensional

Mes lëmit të artit figurativ, e së fundmi botës së kinemasë me realizmin e një dokumentari fiction, artisti i njohur shkodran që prej vitesh jeton në Itali rrëfen përvojën e fundit profesionale në një tjetër zhanër artistik që duket se e ka bërë për vete, pa kushte…
E gjithë gama e punimeve të tij, është një kërkim i vazhdueshëm rreth zhanreve artistike duke lëvruar nga piktura, tek video instilacionet, e së fundmi një dokumentar fiction, i cili do të publikohet në arenën ndërkombëtare gjatë muajit Mars. Copëza të shkëputura nga realiteti artistik i protagonistit që e ka zhvendosur aktivitetin e tij në Itali, Evropë e gjetkë, dikur fitues i çmimit të parë të Onufrit, me veprën e cila flet për të tashmen duke parë të kaluarën për të kuptuar më mirë të ardhmen, vjen së fundmi para publikut dhe artdashësve të shumtë me një galeri tjetër realizimesh profesionale, përmes një kapërcimi të ndjeshëm nga artet figurative tek kinematografia. Driant Zeneli e quan çdo vepër tijin asgjë më shumë veçse përfundimin e një mendimi të gjatë, ku artisti përfundon një cikël ose nis një të ri. Ai jep më shumë detaje në intervistën e mëposhtme, rreth angazhime profesionale, sipërmarrjes së re në fushën e kinematografisë, ekspozitat e radhës, etj.

Punim artistik

Supports text, HTML tags, JS code and video embed code

Ata që përpiqen të vendosin ylberin në qiell