Librat e muajit maj

Muaji maj vjen me sugjerime të reja, të cilat i gjeni në rreshtat e mëposhtëm.


Turpi

Emil Zola
Çmimi: 1,200 lekë
Ky roman mbresëlënës trajton vizionin e Zola mbi trashëgiminë dhe vlerën njerëzore; vizion ky që avancon edhe mandej në Rougon-Macquart.
Në këtë roman, Zola trajton obsesionet dashurore, fetare, mëkatet që njerëzit kryejnë, si dhe tematika të ndjeshme si: braktisja nga nëna, harresa nga babai, torturat në shkollë, si dhe trysnia e fesë protestante.
Personazhi që i përjeton të gjitha këto, Guillaune, do vetëm dy persona në botë: Zhakun, mikun e tij të vetëm dhe më pas, Madalenën, gruan me të cilën martohet. Kleçka është se Zhaku dhe Madalena njiheshin më parë.

Supports text, HTML tags, JS code and video embed code


Kokëmushkat

Edmond Budina
Çmimi: 1,000 lekë
Enkelejda Borshi përjeton një natë të gjatë pasioni e më pas, zhduket krejt papritur. I fejuari i saj Italian, Emanuele D., vihet në kërkim të saj dhe të së vërtetës dhe përpara i shfaqet një mur plot barriera, në një botë totalisht të panjohur. Si është zhdukur e fejuara e tij dhe ç’është më e rëndësishmja: pse?
Në këtë vepër do të gjejmë kalvarin e një vajze me një oqean ëndrrash dhe ndjenjash, e cila beson te dashuria, pasioni dhe mirësia; si dhe ndërthurjen e dy kohëve, të shkuarën dhe të ardhmen, në një mjedis real dhe surreal.


451 farenhajt

Ray Bradbury
Çmimi: 900 lekë
Sugjerim për muajin maj është edhe “451 farenhajt”, një roman i vlerësuar ndërkombëtarisht. I zhvendosur në një të ardhme distopike, romani na rrëfen historinë e zjarrvënësit Gaj Montag, i cili ka një mision shumë të rëndësishmë: të djegë librat e shtypur, së bashku me shtëpitë që i mbartin ato në fshehtësi. Montag nuk ka asnjë dilemë, nuk e vendos kurrë në dyshim dëmin të cilat veprimet e tij krijojnë, jeton çdo ditë në qetësi të plotë, por i palumtur.
Dhe faktin që është i palumtur e kupton kur takon Klarisën, një vajzë e vogël, e cila i tregon për të shkuarën, ku njerëzit kanë jetuar pa frikë, duke bërë një krahasim mes njërës kohë dhe tjetrës. E ky, është çasti kur Montag vë në dyshim gjithçka.