Një arkitekt në dy shekuj!

Ieoh Ming Pei është një prej arkitektëve me më tepër impakt të gjeneratës së dy shekujve. I lindur në Suzhou dhe i rritur në Hong Kong, Pei u frymëzua nga e bukura, arkitektura dhe diti t’i projektojë dhe aplikojë më së miri në ndërtesa tejet funksionale dhe të mahnitshme. I nderuar me çmimin Pritzker më 1983, Pei do t’i dhuronte shekullit të kaluar interiorin dhe eksteriorin më funksional që arkitektuara ka hasur gjatë 1 shekulli.