Bar Bufe

Nëse jeni në kërkim rë një vendi special për të kaluar disa orë në një ambient të veçantë, këtë fillim viti ne ju propozojmë “Bufe”. Ngjan pak me emërtimet e vjetra të ambienteve rekreative të së shkuarës, e në fakt prej tyre është frymëzuar. Ne kemi bërë një vizitë tek miqtë tanë të “Bar Bufe”, dhe ju sjellim të gjithë interiorin e tyre në këtë artikull.

Atmosfera
Sapo hy brenda në “Bufe”, gjendesh përpara një atmosfere sa familjare aq edhe post industale. Në fakt muret e zhveshur janë një gjetje shumë interesante. Ato e shndërrojnë të gjithë situatën duke ofruar një skenë shumë të ngrohtë e cila thyhet nga tubat e zhveshur dhe detjet e hekurit, që janë prezente kudo.  Të bën përshtypje përdorimi i elementit te drurit dhe rezinave të kombinuara këndshëm në të gjithë sipërfaqen.

Supports text, HTML tags, JS code and video embed code

Ndarja e ambienteve
Një gjetje për të qëndruar brenda temës është edhe ndarja e ambienteve e cila është realizuar me një bufe. Në fakt ajo shërben si një mini kantinë vere dhe të jep idenë e një copëze dekor e inspiruar nga stili “rustico”.

Tavolinat dhe mobiljet e mureve
Stilin “rustico”, e gjen edhe tek tavolinat dhe mobiljet e mureve. Atu ku duhet të ishin dollapet gjen lehtësisht shporta frutash, nga ato që përdoren në tregjet e fshatrave të cilat janë kthyer në ornamete muri. Nërkaq karriget dhe tavolinat janë prej duri të lyera me ngjyra ku dominon bezha, kafja dhe bluja e lehtë e kobaltit.

Banaku
Interesant mbetet edhe përdorimi i paletave të portit. Ato janë kthyer në strukturën mbajtëse të banakut. Loja interesante që krijohet mes rreshtave të paletave të jep mundësinë ta shfrytëzosh këtë hapësirë për mbajtjen e pijeve dhe të verës.

Organizimi i ambienteve
“Bufe”, është e organizuar në dy kate dhe ndjek në mënyrë shumë elegante një stil unik. Kjo vërehet jo vetëm tek materialet e përdorura për të mobiluar këtë hapësirë, por edhe tek ndriçimi, ai luan një rol vendimtar në atmosferën e brendëshme të “Bufe”.

Dekori
Ajo që e bën unik këtë ambient është dekori. Ai është tejet i veçantë. Diku sheh në qendër të vëmendjes një peshore të vjetër marrë nga ushqimoret e para 3 dekadave. Diku tjetër një mandolinë e cila është ndricuar nga një spot të fton të mendosh për një muzikë të një kohe tjetër. E diku vërën foto të vjetra dhe pjata me simbolika të marra nga etnografia jonë.