Dekostruktivisti Peter Eisenman

Peter Eisenman është një arkitekt Amerikan, i konsideruar si një nga pjestarët e…

Glenn Murcutt – “Njeriu, i biri i Natyrës”

Kur përmendim arkitekturën australiane, menjëherë na vjen ndërmend Glenn Murcutt, një prej…

Metamorfozat e Thom Mayne

Thom Mayne është një arkitekt tepër i njohur, i cili mbart një…

Krijimet më mbresëlënëse të Tadao Ando

Sot, në fokus të Elegance është kreativiteti dhe imagjinata e Tadao Ando,…

Christian, arkitekti që nuk njeh kombësi!

Christian de Portzamparc ka lindur më 5 maj të vitit 1944, në…

Gjenetika natyrale e Charles Jencks

      Mes “lojës” së kaosit, gjenetikës, imazheve dhe shkencës qëndron…

Wang Shu, i pari në gjithçka

I pari që sjell një frymë totalisht të re në arkitekturë, i…

Arkitektura flet gjuhën e grave!

Arkitektura është arti dhe shkenca e projektimit të ndërtesave dhe strukturave. Një…

Shtëpitë mbi pemë

Shtëpitë mbi pemë janë dizenjuar për të na sjellë më afër jetës…

Strukturalisti Santiago Calatrava

Santiago Calatrava Valls është arkitekti spanjoll i njohur për ndërtimet e tij…

error: Content is protected !!