Fjodora Fjora: E guximshme!

Si një nga gazetarët më të njohura të kulturës në vend, ka ditur gjithherët të jetë në fokus të medieve, jo vetëm për shkak të angazhimit profesional. Nismat e fundit, në sferën private, birësimi i një fëmije, si edhe sipërmarrja e re në biznes, janë vendime që duket se i kanë ndryshuar plotësisht kursin e jetës, Fjodora Fjorës

Prej 18 vitesh, është një nga figurat më publike si pjesë e terrenit mediatik shqiptar! Numëron qindra emisione të realizuara me sukses, protagonistë të intervistuar nga ata më të rëndësishmit, tek artistët e rinj. Vet zhanri i gazetarisë që lëvron, nuk i lejon hapësira për të bërë armiq, ndaj me bindje pohon se miqtë janë më të shumtë në listën e raporteve që ajo ka ndërtuar në harkun kohor të këtyre viteve. I ka besuar instinktit në thuajse gjithë vendimet që ka marrë në jetë, duke nisur nga ato që i takojnë sferës profesionale, tek jeta private. Dhe pikërisht për këtë fakt, Fjodora Fjora është duke përjetuar një moment ndryshimesh rrënjësore. Nisma më e re, është ajo në fushën e biznesit, ku pasioni për kuzhinën e shtyu drejt hapjes së restorantit Nami Sushi, vendi më i ri në kryeqytet ku mund të shijosh ushqimet aziatike më së miri. Sakaq, edhe pse një mama single, ajo pohon se vendimet më të mira i ka marrë gjithmonë vetëm, pa zhgënjyer askënd! Si në rastin e birësimit të Alteos, djalit të vogël të Fjodorës, që i ka ndryshuar plotësisht stilin e jetesës gazetares së njohur. Tashmë, përditshmëria dhe jeta e saj është çështje prioritetesh, në fillim fëmija, familja e më pas gjithë angazhimet e tjera. Në këtë intervistë, ajo flet për nismën e re, për marrëdhënien me djalin e vogël, për dashuritë e momentit dhe projektet e ardhshme. Mos e humbisni!

Supports text, HTML tags, JS code and video embed code

Fjodora, së fundmi jeni përfshirë në një sipërmarrje të re në biznes. Një restorant në pronësinë tuaj. Pse vendosët ta hidhni këtë hap?
Ndoshta mendoj sepse është gjëja që do të doja e kam dashur gjithmonë në subkoshiencën time. Jo fakti të hap një biznes, por të kem një restorant timin. Duke qenë një natyrë që e shijoj ushqimin, gjithmonë kam menduar e dëshiruar të kem një të tillë. Sigurisht që restoranti Nama Sushi është një iniciativë e vogël, minimaliste në stil, por e guximshme në shije. Sepse mendoj që ata që e njohin dhe e duan kuzhinën japoneze dhe aziatike në përgjithësi kanë kultivim në ushqim. Ndaj, vendosa së bashku me një mike timen, që pse jo… le ta bëjmë këtë biznes e të bëjmë sa të mundemi për t’i shtuar Tiranës alternativa të reja dhe të shijshme.

Çështje të guxuari, në një treg të pa stabilizuar dukshëm për nismat e reja, apo prej kohësh e kishit menduar një angazhim të kësaj natyre?
Pikërisht këto ditë Nama Sushi mbush plot një vit që nga hapja e tij. Nuk ishte diçka që e kisha menduar, duhet të them se unë si natyrë jam pak impulsive në vendimet më të mëdha që kam marrë. I besoj instinktit tim, asaj që mendoj se unë e dua e që kam bindjen se ashtu si unë, do tju pëlqejë e do e shijojnë padyshim të tjerëve. Ndaj, dashuria për kuzhinën aziatike, u kombinua me idetë e partneres sime në biznes Alda. Dhe kështu me këmbëngulje dhe instinkt, që këtë mund ta bëjmë dhe t’ja dalim mendoj se diçka kemi arritur të krijojmë.