I njohur për stilin e tij ikonik në realizimin e skulpturave, Alexander Calder, artisti i famshëm Amerikan ka edhe një anë shumë të ndjeshme, në karrierën e tij ai ka realizuar një seri bizhuterish dhe linjash me vlerë si nga pikëpamja dekorative po ashtu edhe nga ana e materialeve të përdorura. Të gjitha pjesët e këtij koleksioni, unazat, varëset, byrzylykët dhe spilat janë punuar me dorë nga vetë artisti. Këto vepra të Caldera-s janë realizuar në viti 1940 dhe janë rikthyer në shitje në ankandin e Willard Gallery të New York-ut.

Për më shumë shfletoni revistën Elegance.