Robotë si supermodele? Moda ka thënë “Po!”.

Në ditët e sotme, tradita dhe industria e modës nuk po bashkohen më, përkundrazi, sytë po hidhen nga e ardhmja dhe teknologjia.
Ju prezantojmë me idenë më të re, atë që përqafon robotikën dhe na sjell sfilata të pazakonta, ku sharmi dhe eleganca e modeleve, le të themi nuk do të jetë më “mish dhe shpirt”, por “drita dhe metal”.

Supports text, HTML tags, JS code and video embed code

Ndonëse kjo ide shumë futuristike daton që prej vitit 1998, me designerin Helmut Lang, pioneri i futuristikës, i cili na ftoi në një novacion të magjishëm mes koleksioneve CD-ROMs, sot, realizohet nga shtëpitë gjigante të modës dhe shembulli më konkret është Philip Plein në vitin 2018.

Duke marrë në konsideratë situatën e pandemisë globale, jo vetëm për të “luajtur” me kohët, por edhe për të mbrojtur supermodelet nga virusi, pasarelat madhështore do të mbushen me praninë e robotëve.

Në fakt, industria e modës ka parë galaktikën dhe hapësirën, egërsinë e natyrës, magjinë e ngjyrave pastel, sërish të guxosh me robotikën është një sfidë e vërtetë.
Gjithçka mund të themi është se jemi shumë të emocionuar për ecurinë e kësaj ide tejet guximtare.