Arkitektura flet gjuhën e grave!

Arkitektura është arti dhe shkenca e projektimit të ndërtesave dhe strukturave. Një…

Hakmarrja e Kazanovës një roman nga Mira Meksi.

Shkrimtarja dhe përkthyesja Mira Meksi surprizon sërish në këtë edicion të ri…

Fontainebleau – Interior për Mbretër

Pallati Fontainebleau ose “Château de Fontainebleau” është i shtrirë 55 kilometra në…

Charles & Ray Eames – Themeluesi e Dizajnit Modern

Çifti i njohur Eames, janë të famshëm për kontributin e tyre në…

Shtëpitë mbi pemë

Shtëpitë mbi pemë janë dizenjuar për të na sjellë më afër jetës…

Art për Natyrën – Ekspozita “Krimi Mjedisor”

Arti mund të kontribuojë për reflektim dhe ndërgjegjësim. Arti pamor ka dëshmuar…

Shtëpia e pushimit prej pasqyre

Pushimet janë një mundësi e mirë për të eksploruar edhe arkitekturën! Nëse…

Strukturalisti Santiago Calatrava

Santiago Calatrava Valls është arkitekti spanjoll i njohur për ndërtimet e tij…

Multidimensionet e Edison Ballës

Ai është një artist i ri i cili premton shumë, e kemi…

Të Du Ktu

“Të du Ktu”, një “slang”, shumë i përdorur mes të rinjve kryeqytetas…